Planer framöver

Exakt en vecka sedan jag skrev sist nu, dagarna har bara rullat på och även om det är långa dagar så tycks tiden ändå gå så fort. I fredags hade jag varit här i 2 månader, 1/6 år, tiden går så fort!
 
För tillfället är det lite körigt här på gården då två tjejer har slutat så nu är det endast jag och två andra tjejer kvar varav den ena är iväg på semester. Tyvärr är Emma en av tjejerna som slutat vilket känns supertråkigt då det var henne jag har kommit närmst. Dock bor hon inte allt för långt härifrån så vi kommer ses i alla fall. imorgon ska Emma, Roxy jag och en annan tjej som jag aldrig har träffat ut och äta och i helgen ska även Emma komma och kolla när jag tävlar. 
 
Känner mig lyckligt lottad när jag läser alla statusar på facebook om att NM nu i helgen blir sista tävlingen för säsongen. Här håller säsongen på oktober ut och det finns även så många tävlingar att jag kommer hinna med några stycken innan det är dags att lägga terrängskydden på hyllan och ta fram vinterjackan. Planen för hästarna ser ut som följande,
 
Rio:
 
CIC*, Gatcombe 21-22 september
Open Novice, Moreton Morrell 27 september
Open Intermediate, Dauntsey Park 4 oktober
 
Nero:
 
Novice, Gatcombe 21 september
Novice, Moreton Morrell 27 september
Novice, Dauntsey Park 4 oktober
 
Det är vad de är anmälda till just nu men är säker på att vi kommer hinna med någon mer tävling innan säsongen är slut, skulle gissa att det blir Aldon den 25:e oktober. En annan fördel med att bo här är att man kan tävla mycket oftare då resorna till tävlingarna inte blir så långa. Resorna i sig sliter väldigt mycket på hästarna och Nicks gård ligger väldigt bra till om man tänker tävlingsmässigt så oftast blir resorna 1-2 h max. Nu i helgen tror jag att vi har ca 30-40 min till tävlingen. 
 
Nu är det dags att plugga lite dressyrprogram, har två stycken att lära mig då engelsmännen inte har det lika fiffigt som vi svenskar med att använda FEI's dressyrprogram... Ska försöka att uppdatera här lite oftare, blir roligt att kolla tillbaka här i framtiden och se vad jag hade för mig... ;-)
 
 
Fina Nero, tror så mycket på den här hästen!
 
 
 

Länge sen...

Wow, nu var det länge sedan jag skrev här. Dagarna rullar på här och jag har hunnit vara iväg på ytterligare en tävling, denna gången i Goring Heath. Rio gick Novice (CNC*) och gjorde en spänd dressyr menvar sedan double clear så är väldigt nöjd med honom. Nero gick Pre Novice (100) och gjorde en bra dressyr, ett ner i hoppningen och hoppade nolla i terrängen så är mycket nöjd med honom också, vi håller dock fortfarande på och klurar på bett. Just nu rider jag honom på ett fullcheek waterford men han blir lite väl stark, därav nedslaget i hoppningen...

Nästa tävling blir i Gatcombe om två veckor där Rio ska gå CIC* och Nero Novice!


Fina hästar

Dagen har varit väldigt bra trots att jag är så förkyld. Började som alltid vid kl. 7 med fodring och mockning av stallarna innan frukost. Sedan red jag en 8-årig valack som går Pre Novice och är relativt ny här, en trevlig häst om än lite lugn för min smak. Sedan red jag en annan 8-åring som går CIC3*, när jag frågade vad jag skulle göra med den fick jag höra att jag skulle trimma den och försöka få fram samma expression som vi jobbade på när jag red den för Nick sist för att hästen ska till Blenheim (Stor 3* tävling här i England) om ett par veckor, ingen press!!! Han var i alla fall jätte fin, det är en otroligt välriden häst men även han åt det lite mer lugnare hållet så man får arbeta med att hålla energin snarare än att försöka lugna dem vilket jag är mer van vid. Jag har en förkärlek till hästar med mer nerv och energi och därför är det så bra att jag får chansen att rida många olika hästar här och inte bara mina egna för att lära mig så mycket som möjligt.

 

Hann även med att rida Rio innan lunchen och provade att lägga upp framridningen på ett annat sätt idag då jag har tyckt att han har känts lite seg i reaktionerna de senaste passen så fokuserade endast på att han skulle lyssna ”framåt och bakåt” och struntade i hur han gick med huvudet. Detta funkade verkligen superbra och när jag sedan började arbeta honom ordentligt var han verkligen ”med mig”, det var länge sedan jag hade en så härlig känsla på honom eller om jag någonsin har haft det. Han arbetade genom hela kroppen och var uppmärksam på mig. Nick har varit iväg över helgen och hållt träningar så red själv, dock så kom Tiana (Coudray) mot slutet och gav mig lite tips vilket gjorde det hela ännu bättre, är verkligen nöjd med Rio idag!

 

Efter lunchen red jag Nero som även han var superfin, jag börjar äntligen hitta knapparna på honom även om det fortfarande är mycket arbete kvar. Det är en stor häst och han blir lätt lite vinglig, han är dessutom väldigt känslig samt kryper gärna in bakom lod så det är inte den lättaste hästen jag har ridit men idag kändes det verkligen superbra!

 

Sedan blev det mer stallarbete innan vi var klara för dagen, att alla hästarna var så fina idag gjorde allt arbete enklare och dagen passerade ganska fort även om det är väldigt jobbigt med min förkylning då jag har svårt att andas vid ansträngning men har fått Night Nurse som är en medicin mot förkylning av en av tjejerna här och det ska tydligen funka riktigt bra. Har tagit två stycken precis så nu blir det sängen och så hoppas jag på att jag mår bättre imorgon!

 

 
Rio i Wellingtons Pre Novice
 

Great day

Bra dag, skrittar av sista hästen och alla hästarna har varit amazing 😃


RSS 2.0